Minifinder Multi

Pris 3100 kr + moms

RedKnows MiniFinder Multi är vårt mest kompletta larm. Det är ett litet kompakt GPS-larm med inbyggda antenner som ger dig full kontroll på din båt, bil eller annan egendom när du inte är där. Det lämnar sin exakta position via SMS och larmar om det förflyttas. Multi passar för dig som vill larma ditt fordon eller båt med ett GPS-övervakat larm med ökat inbrottsskydd med externa sensorer och sirén och dessutom kunna fjärrstyra funktion eller startspärr via relä.

Funktioner

Inbyggda larm:

- Geofence (förflyttningslarm)

- Vibrationslarm (aktiveras enbart via SMS)

- SOS (nöd-SMS till valt mobilnr.)

- Larm om låg batterinivå

- Larm om bruten yttre spänning

Externa larm & funktioner:

- Installerade externa sensorer

- Relä (Styrs via SMS)

- Sirén

De grundläggande funktionerna; geofencelarm och vibrationslarm är inbyggda i enheten. Som tillägg kan externa sensorer och relä kopplas till för ökat skydd och funktionalitet. Dessa möjligheter ger Multi via 2 ingångar för externa sensorer samt 2 utgångar, en för relä och en för medföljande sirén. Sirénen ljuder då en extern sensor aktiveras. Multi styrs via medföljande fjärrkontroll och/eller SMS.

Relä & sensorer:

Ett relä ger dig möjlighet att fjärrstyra vissa funktioner med din mobiltelefon. Du skickar ett SMS till MiniFinder Multi med ett kommando för den aktuella funktionen du kopplat till relä. Exempel på användningsområden:

- Starta värmare eller kylskåp innan du kommer till båten eller husbilen

- Starta länspump om du får ett larm om hög vattennivå i båten

- Stänga av tändningen eller bränslepump vid stöld av fordon eller båt, eller vid otillåten användning av uthyrningsmaskiner.

Det finns två ingångar för externa sensorer till vilka du kan välja mellan redKnows trådbundna sensorer:

- Vattennivåvakt

- IR-sensor, olika typer

- Magnetbrytare

Relä samt sensorer finns med på redknows tillbehörsprislista.

Installation:

MiniFinder Multi är avsedd för fast installation, men precis som andra MiniFinder-modeller har den ett internt batteri. Det räcker i ca 1-1,5 dygn och kan laddas med 230-laddare.

MiniFinder Multi installeras till extern strömkälla, 6-30V DC enligt kopplingsschema i manualen. Det kan du göra själv eller via auktoriserad installatör.

MiniFinder Multi levereras med ett täcklock med kablage som ansluts till kontakten på Mini Finderns frontpanel. Det betyder att om du behöver ta loss huvudenheten av någon anledning, behöver du inte dra om några kablar anslutna till batteri eller sensorer. Du har möjlighet att koppla in trådbundna externa sensorer, siren och relä direkt mot kablaget som är färgkodat för respektive funktion. (se MiniFinder Multi manualtillägg)

I grundpaketet ingår:

MiniFinder spårsändare, med:

• GPS-antenn, inbyggd

• GSM-antenn, inbyggd

• Internbatteri, inbyggt

• Vibrationssensor, inbyggd

•Fjärrkontroll

•Sirén

•1 st Laddare, 230V

•Täcklock med kablage

•Snabbfäste +fästband

•Manual, Manualtillägg, Snabbstartsguide

•Telenor SIM-kort laddat med 100 kr

SIM-kortet

I enheten sitter ett Telenor telematik kontantkort.

Kortet är laddat med 100 kr vid leverans. Pengarna på kortet används för att skicka SMS vid larm och vid spårning.

Observera att kortet skall fyllas på med 100 kronor inom 2 år efter första aktivering för att fortsätta att fungera. Detta görs via www.telenor.com eller via Telenor kundtjänst, tel. 020-222 222.